Suvi-sukat

Ilmojen lämpenemisen kunniaksi halusin neuloa itselleni kesäiset sukat. Minulla oli mielikuva ohuesta langasta tehdyistä sukista, joissa olisi kukkia. En kuitenkaan ole eritysesti kirjoneuleiden ystävä ja ne myös tekevät sukista hieman paksummat, joten kukkien täytyi muodostua silmukoista. En löytänyt mielikuvaani vastaavaa valmista ohjetta ja niinpä syntyi ensimmäinen oma sukkamallini: Suvi-sukat.

Ohjeen voit ostaa Ravelrystä ja saat siitä -25% alennusta, jos ostat sen perjantaihin 17.5 mennessä. Ohje on sekä suomeksi että englanniksi.

Sukat neulotaan varresta varpaisiin.

TARVIKKEET:

Koko: S(M)L. Varren ja jalkaterän pituuden voi helposti neuloa haluamakseen.
Lanka: Fingering -vahvuista sukkalankaa (n. 400m / 100g). Malliin sopii parhaiten vaaleahko käsinvärjätty lanka, jossa on jonkin verran värivaihtelua. Esimerkiksi Louhittaren Luolan Väinämöinen tai Rva Silmusolmun Merino- tai Villasukkis. Kuvio ei erotu hyvin kovin tummasta tai kirjavasta langasta.

Pääkuvan sukat on neulottu Väinämöisestä värissä Hempi.

Puikot: 2mm pyöröpuikko 80cm tai pidempi. Valitse puikon koko käsialan mukaan. Vaikka ohje on kirjoitettu pyöröpuikoille, voit neuloa sukat myös sukkapuikoilla.

Lisäksi tarvitset sukka- tai palmikkopuikon ja parsinneulan.


Tiheys: 28 silmukkaa ja 40 riviä = 10cm sileää neuletta pingotuksen jälkeen.

Suvi-sukat Rva Silmusolmun Säihky Sukkiksesta värissä Kabaree.

En ole tehnyt kaupallista yhteistyötä Louhittaren Luolan tai Rva Silmusolmun kanssa, vaan linkkaan lankoihin blogistani, koska oikeasti tykkään niistä kovin!

Mallia olikin sen verran mukava tehdä, että neuloin siitä neljät parit sukkia. Kolme menee sukkalaatikkooni ja yksi meni lahjaksi ystävälle.

Osta ohje Ravelrystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.