Pullonkorkeista virkattu pannunalunen

Pullonkorkeista virkattuja pannunalusia löytyy varmasti monen mummolasta. Työ valmistuu nopeasti ja siihen saa myös helposti käytettyä jämälankoja.

Tähän työhön olen saanut inspiraation Lapin luonnosta ja siellä kasvavasta herkullisesta marjasta hillasta. Toteuttamiseen tarvitset käytettyjä pullonkorkkeja, oranssia ja vihreää puuvillalankaa sekä tietenkin virkkuukoukun.

Itse olen käyttänyt Punomo.fi- sivustolla olevaa ohjetta pullonkorkkien virkkaukseen. Jokaisen lehden olen tehnyt kolmesta eri palasta, jotka olen sitten parsinut kiinni alusen toiselle puolelle. Yksittäinen pala luodaan ensin virkkaamalla sopivan pituinen pätkä ketjusilmukoita keskiruodoksi ja sitten kummallekin puolelle pylväitä, niin että lehden koosta tulee sopiva. Lehden kärkeen siis kiinteitä silmukoita ja keskikohtaan pitkiä pylväitä ja näiden välille halutusta muodosta riippuen puolipylväitä ja pylväitä. Jos ensimmäisen kierroksen jälkeen lehti ei ole tarpeeksi suuri, niin toisella kierroksella voi kasvattaa kokoa käyttämällä esim. kiinteitä silmukoita ja puolipylväitä.

Vain mielikuvitus on rajana näiden tekemiselle. Alla inspiraatioksi muutamia töitä, joita löysin Pinterestistä.

Pinterest Photo
Tutti Frutti: 7 Fun Fruit Knitting Patterns for Summer
10
Pinterest Photo
Bottle-cap Turtle Pot Holder
Pinterest Attribution Icon
by bonnie32002
00
Pinterest Photo
Bottle cap trivet - pink flower
20
Pinterest Photo
A trivet made of crocheted bottle caps – Oloneulos
30
Pinterest Photo
Inspiration: Owl Bottle Cap Trivet Hand Crocheted Owl Wall by MountainThyme1, $12.99
10
Pinterest Photo
Bottle Top Magic! Crochet Wreath Trivet
20

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.